Nåväl, även idag gick vi och gjorde de dagliga rutinerna. De bodde gäster i de flesta rummen så vi behövde inte byta så mycket lakan, utan det var mest att bädda, ge nya handdukar, städa badrummet, torka damm och damsuga. De är otroligt noga då t.ex sängen ska va så spänt bäddad att man nästan skulle kunna kasta ett mynt på sängen som sen skulle studsa tillbaka upp i luften a´la militär bädd, som Victor skulle uttryckt det.
Jag fick även mitt helt egna rum som jag skulle göra själv i slutet på dagen. Det var ett rum där gästerna skulle checka ut så allt skulle göras från scratch nångång efter kl. 12 då gästerna åkt. Det var inte heller bokat efteråt så jag skulle ha all tid i världen. Jag gick spänt och väntade hela dagen på att lite få visa vad jag går för eftersom jag gillar utmaningar.
När vi höll på städa ett annat rum kom husfrun inspringande i rummet och frågade om jag hade möjlighet att gå och städa "mitt" rum nu direkt då det hade blivit bokat. Klockan var då 13.. Jag=duktigt förvirrad springde till förrådet och hämtade mitt städmaterial som såklart inte fanns där det skulle. Efter en stund kom jag till rummet med mitt hittade städmaterial och började. Då insåg jag att det behövdes ett nytt sängöverkast som jag sedan fick springa och söka runt i huset.. Det löste sig också efter ett x-antal trappsteg senare. Jag städade som aldrig förr och husfrun kom in och checkade att allt såg ok ut som hon alltid gör (ialla fall med färdigtstädade rum). Jag hann precis till klockan 14 och det kändes som om man gjort ett gympass... Husfrun var nöjd och då är jag det.
Hotellet är lite konstigt byggt eller ialla fall planerat. Det är ett gammalt hus med mycket trappor. Vanligtvis brukar ju rum nr t.ex 101 vara på våning 1, nr 201 på våning 2 osv. I detta fall så finns det:
Basement
Ground floor
First floor
Second floor
Third floor
Fourth floor
Fifth floor
Hotellet har alltså 7 våningar. Rums nummren stämmer från vån 1 till 4. Men sen på vån 5 ligger rumsnummren också på 400. Sen börjar man om nerifrån basement med rums nummer 500 och på ground floor nr 600... Onödig info, men jag tänkte att jag skriver upp det för min egen del och kanske för någon annan hotellare som är intresserad. Ni kan ju tänka er att jag var duktigt förvirrad dag 1.
Måste bara berätta en kul grej som hände på jobbet också. Jag, tjejen från Litauen och en man från Ungern satt under pausen och snacka lite skit om den brittiska matkulturen, då vi alla tre tydligen var lite stolta över våra hemländers matprestationer. Jag nämnde även min beskvikelse över den fish and ships jag ätit dagen före. Sen var det dags för lunch och jag mötte mannen från Ungern påväg in till köket och han sa att min favoriträtt serverades.. Om inte fish and ships!
Jag är lite rädd för proteinbrist om det kommer fortsätta såhär. Jag vågar knappt laga nån mat här i köket på mitt hostel heller då det luktar surt och strumporna fastnar i golvet efter varje meter (numera använder jag skor inne). Tur att ja har lite frukt på rummet så jag överlever. Första dagen på jobbet fick vi helfabrikat köttfärsbiffar som nästan fick mig att slita mig själv i håret.
Imorgon är jag ledig. Månne det inte blir en liten shoppnig runda=) Är i stort behov av ett par skor. Har bara mina vadderade vinterkängor som inte passar sig till det plusgradiga klimatet. Vilken TUR att mamma sa åt mig att minska på packningen! Tack mamma!
Då vet jag vad jag för mat jag har att se fram emot när jag kommer till London or not:/Spara lite shopping till mej också:P Vet du hur du jobbar nästa vecka? Hoppas du har det bra annars!
SvaraRaderaHihi jo Marie! Ät dig led på reisumies nu för det kommer du inte se på ett tag;)Ledig mån, ons-fre, jobb tis, lör, sön.=)
RaderaElin och jag bodde ju där precis vid den grinden där första bilden är tagen, rätt säker på att vi dessutom gick förbi din praktik plats också :)
SvaraRaderaNice! Va kul! Du får skicka namnet på hotellet så kan jag kika var det var. Finns tusen hotell bara i detta områda.
Radera